خواص گردو

گردو

گردو جزء میوه های سنگی است که معمولاً پس از رسیدن کامل، از مغز آن استفاده می شود.  در طی فرآیند رسیدن ، پوست سبز رنگ گردو از آن جدا می­شود و پوست درون آن سخت می شود.  وجود لایه­ ای نازک در میان مغز گردو آن را به دو قسمت مساوی تقسیم می­کند، این لایه نازک تمام مغز گردو را محصور می­کند. مغز گردو که معمولا به صورت پوست گرفته شده در دسترس است حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در مغز گردو  در برابر اکسیژن موجود در اتمسفر از پوست و مو  محافظت می کند.

درخت گردو

جالب است بدانید منشأ درخت گردو در ایران بوده است بهترین گردوهای موجود در ایران متعلق به تویسرکان همدان، بوانات فارس، شهمیرزاد سمنان و شهرستان بافت در کرمان می باشند.

گردو

گردو دیر رشد می کند ، معمولاً بیش از نیمی از بهار بدون محصول است. درختان گردو مواد شیمیایی را در خاک ترشح می کنند تا از رشد پوشش گیاهی جلوگیری کنند، به همین دلیل از کاشتن گل­ها و سبزیجات در اطراف آنها باید خودداری کرد.

مغز گردو

مغز گردو به دو شکل موجود است. در پوسته های خود یا به صورت پوست گرفته شده.گردو را می­توان یا بصورت تنهایی مصرف کرد و یا به عنوان بخشی از یک مخلوط مورد استفاده قرار گیرد.مانند استفاده از گردو در خورشت فسنجان، کیک و حتی استفاده از آن در ترشی.

گردوی ترشی که کل میوه است بسته به محلول نگهدارنده می تواند شور یا شیرین باشد.یکی دیگر ازموارد استفاده از گردو، کره­ی گردو می­باشد. کره گردو را می توان یا به صورت خانگی تهیه کرد ویا به دو صورت خام و بو داده از فروشگاه خریداری کرد.

دوازده خاصیت گردو

  • گردو منبع عالی آنتی اکسیدان است که می تواند به مبارزه با آسیب اکسیداتیو در بدن کمک کند ، از جمله آسیب ناشی از کلسترول LDL “بد” ، که باعث تصلب شرایین می شود.

گردوی تازه

  • گردو منبع خوبی از فرم گیاهی چربی امگا 3 است ، که ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند.
  • چندین ترکیب گیاهی و مواد مغذی موجود در گردو ممکن است به کاهش التهاب کمک کند ، که علت اصلی بسیاری از بیماری های مزمن است.
  • خوردن گردو نه تنها باعث تغذیه شما می شود بلکه باعث تغذیه باکتریهای مفیدی که در روده شما زندگی می کنند نیز می شود و  این باعث سلامت روده می شود و ممکن است به کاهش خطر بیماری کمک کند.
  • پلی فنول های موجود در گردو ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان های پستان ، پروستات و روده بزرگ را کاهش دهد. با این حال ، برای تأیید این موضوع نیاز به مطالعات انسانی بیشتری است.
  • گرچه کالری های موجود در گردو متراکم هستند اما ممکن است کل کالری های گردو را جذب نکنید. علاوه بر این ، حتی ممکن است به شما در کنترل اشتها و گرسنگی کمک کنند.
  • خوردن گردو ممکن است به کنترل دیابت نوع 2 کمک کند و خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد ، زیرا مغز گردو ممکن است به کنترل وزن شما کمک کند. گردو نیز ممکن است تأثیر مستقیم تری بر کنترل قند خون داشته باشد.
  • برخی مطالعات نشان می دهد که خوردن 1 اونس (28 گرم) آجیل روزانه ، از جمله گردو ، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، ممکن است به بهبود فشار خون کمک کند.
  • یک رژیم غذایی سالم شامل گردو ممکن است به حفظ عملکرد بدنی مانند راه رفتن و توانایی های مراقبت از خود با افزایش سن کمک کند.
  • گردو حاوی مواد مغذی است که می تواند به شما در محافظت از مغز در برابر التهاب آسیب رسان کمک کرده و از عملکرد خوب مغز با افزایش سن پشتیبانی کند.
  • خوردن مرتب گردو ممکن است به خنثی کردن اثرات مضر احتمالی عادات غذایی کمتر از حد ایده آل بر سلامت اسپرم کمک کند.
  • یک وعده روزانه 1.5 اونس (43 گرم) گردو ممکن است به کاهش سطح کلسترول مضر و تری گلیسیرید کمک کند ، که در خطر بیماری قلبی نقش دارد.

گردو در طب سنتی

از نظر طب قدیم ایران گردو دارای طبع گرم و خشک است. مغز گردو دارای چربی و انرژی فوق العاده ای است  و برای تامین انرژی روزانه به خصوص خانم ها در دوران بارداری و شیردهی کودکان بسیار موثر است. 

خواص گردو

خواص و فواید گردو در طب سنتی بسیار زیاد است.مغز گردو برای جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به رشد قد، بهبود اختلالات قبل از قاعدگی، می تواند مفید باشد. در میان تمامی  مغـزها، مغز گردو  دارای بیشترین میزان انرژی می باشد؛ با توجه به این مسأله برای افرادی که فعالیت سنگین داشته و یا ورزشکاران مناسب می باشد.
این میوه برای تقویت قوای جنسی نیز استفاده فراوان دارد. گردو در بهبود سلامت اسپرم و کمک به  باروری مردان نقش مهمی ایفا می کند البته جدا از خواص گردو، خوردن زیاد آن هم توصیه نمیشود مخوصا برای کسانی که طبعی گرم دارند.

فروش گردو

گردو یکی از آجیل‌هایی است که به راحتی به رژیم غذایی شما اضافه می‌شود ، زیرا به طور گسترده ای در فروشگاه ها موجود است و غذای بیشماری است.

گردو را امتحان کنید:

  • روی سالادهای برگ دار یا میوه ای بریزید.
  • در سس ها ریز خرد کنید.
  • خرد شده و مورد استفاده در نان های سبوس دار و سبزیجات.
  • خرد شده برای استفاده به عنوان روکش ماهی یا مرغ.
  • در بالای بلغور جو دوسر یا ماست سرو می شود .
  • خرد شده و به ساندویچ های بسته بندی شده  اضافه می شود.
  • بو داده و به مخلوط دنباله دار خانگی اضافه می شود.
  • در دستور تهیه مواد غذایی سرخ کرده مورد علاقه خود، کمی گردو اضافه کنید.
  • بو داده ، خرد شده و روی ماکارونی یا سبزیجات استفاده می شود.

گردو همچنین به عنوان مواد افزودنی بستنی محبوب است و از تکه های گردو به عنوان تزیین روی برخی غذاها استفاده می شود، مانند: تزیین کیک هویج و گردو، کشک بادمجان با گردو، میرزا قاسمی با گردو، کیک خرما گردو و…

اگر برای میهمانان غذا درست می‌کنید ، اطمینان حاصل کنید که هیچکس به گردو  آلرژی ندارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا