نبات خانگی و چوبی

طرز تهیه نبات خانگی

آشنایی با طرز تهیه نبات خانگی و ساخت انواع آن امروزه تبدیل به هنری در آشپزخانه شده است. بدون شک حتما برای شما هم پیش آمده که به خاطر داشتن دل درد، بزرگتری به شما خوردن نبات داغ، چای نبات و… پیشنهاد داده است.

طرز تهیه نبات خانگی

اگر هنوز هم در خانه‌ی پدر و مادر زندگی می‌کنید حتما متوجه این نکته شده‌اید که نبات نقش کلیدی در درمان دل درد و یا آنچه به اصطلاح به آن سردی می‌گویند، دارد.

اما اگر جوان هستید و تازه ازدواج کرده‌اید با ما با طرز تهیه نبات خانگی همراه شوید، چرا که به داشتن نبات در آشپزخانه حتما نیاز پیدا خواهید کرد.

آموزش طرز تهیه نبات خانگی

طرز تهیه نبات خانگی به شدت آسان است و شما می‌توانید در خانه انواع نبات­ های تخته‌­ای، چوبی و رنگی را به راحتی درست کنید؛ البته این نکته را اضافه کنیم که طرز تهیه انواع نبات‌ها تقریبا به یک شکل است. در ادامه جهت آشنایی با طرز تهیه نبات خانگی با ما همراه شوید.

مواد لازم جهت  تهیه نبات خانگی

  • آب  یک پیمانه
  • شکر  3 پیمانه
  • رنگ خوراکی طبیعی در صورت تمایل
  • طعم دهنده طبیعی در صورت تمایل

برای تهیه مقادیر متفاوت نبات خانگی می‌توانید با رعایت همین نسبت­‌ها، مقادیر بیشتر یا کمتری را تهیه کنید.

گام اول تهیه نبات خانگی:

ابتدا در نظر داشته باشید آب مورد استفاده شما سبک باشد، و یا از آب تصفیه شده استفاده کنید؛ چرا که ناخالصی‌­های موجود در آب می‌تواند از تشکیل بلور و کریستال در آب جلوگیری کند.

نبات خانگی

آب را داخل یک ظرف به جوش آورید.

گام دوم تهیه نبات خانگی:

آرام، آرام شکرها را به آب اضافه کنید و مادام آنها را هم بزنید. البته حرارت موجود در آب نیز به روند حل شدن شکر کمک می‌کند.

گام سوم تهیه نبات خانگی:

بعد از اینکه شکر­ها به طور کامل در آب حل شد، آنها را از روی گاز بردارید و بگذارید به مدت 15 الی 20 دقیقه خوب خنک شود.

توجه داشته باشید که هیچ شکر نامحلولی، نباید درون آب وجود داشته باشد.

گام چهارم تهیه نبات خانگی:

برای تهیه نبات خانگی در این هنگام می‌توانید از هنر خود استفاده کنید و محلول خود را در طعم های مختلف از جمله زعفرانی، زنجبیلی، دارچینی و… و یا در رنگ‌های مختلف از جمله زرد، سبز، آبی، قرمز و… عرضه کنید.

توجه داشته باشید که در صورت افزودن هر نوع طعم دهنده و یا انواع رنگ‌­ها به محلول، آنها را به طور کامل در محلول هم بزنید تا محلول شما، طعم و رنگی یکنواخت داشته باشد.

گام پنجم تهیه نبات خانگی:

اکنون زمان آن رسیده است تا محلول خود را درون ظرفی شیشه‌­ای و استوانه‌ای بریزید.مراقب باشید لیوان و یا ظرف شما کاملا تمیز باشد و هیچگونه گرد و غباری نداشته باشد.

آموزش نبات خانگی

گام ششم تهیه نبات خانگی:

نخ و یا ریسمانی را به ارتفاع ظرف خود انتخاب کنید و آن را به وسط مداد و یا چوبی بپیچید. طول نخ و یا ریسمان شما باید به اندازه‌­ای باشد که بعد از پیچیدن دور مداد و یا چوب و گذاشتن آن بر روی لیوان، تقریبا به ته لیوان برسد.

حال به انتهای نخ یک جسم فلزی (مثلا پیچ) گره بزنید.

بستن نخ در نبات خانگی

توجه داشته باشید نخ در ظرف شما باید به شکل کاملا عمودی قرار گیرد و ضمنا جسم فلزی شما هم کمی از ته لیوان و یا ظرف شما فاصله داشته باشد.

به جای نخ و ریسمان می‌وانید از چوب نیز استفاده کنید.

گام هفتم تهیه نبات خانگی:

اگر می‌خواهید روند تشکیل بلور در نبات خانگی شما به خوبی شکل بگیرد، نخ و چوب خود را خیس کنید و آنها را به طور کامل در شکر بگردانید تا دانه‌ شکر به طور کامل اطراف نخ و یا چوب شما را بپوشاند.

شکر و نبات خانگی

گام هشتم تهیه نبات خانگی:

مداد را روی لیوان پر از محلول قرار دهید. مراقب باشید نخ متصل به مداد به دیواره‌های ظرف نچسبد.

گام نهم تهیه نبات خانگی:

بگذارید محلول همراه با نخ موجود در آن به مدت یک هفته در جای خود باقی بماند، بعد از یک هفته می‌ببینید که نبات خانگی شما به طور کامل شکل گرفته است.

نبات خانگی چوبی

البته ناگفته نماند روند تشکیل بلور از روز اول و دوم شروع خواهد شد.

اگر مراحل بالا را به درستی انجام دهید، شک نکنید که نباتی بلورین و زیبا خواهید داشت؛ طرز تهیه نبات خانگی به همین راحتی و آسانی است، فقط کافی است دست به کار شوید.

البته جدا از تمام این موارد اگر وقت کافی در اختیار ندارید، می­توانید نبات خانگی خود را از فروشگاه روشنا تهیه بفرمایید.

نگاه علمی به فرایند تشکیل نبات خانگی

اگر بخواهیم با زبان ساده مراحل تشکیل نبات را بیان کنیم چنین است؛ فرض کنید به عنوان نمونه یک لیوان آب در دمای معمولی توان حل کردن 50 گرم شکر را دارد، حال اگر بیایید و آب را داغ کنیم شما می­توانید 60 تا 70 گرم شکر را در آب داغ حل نمایید، یعنی با جوشاندن آب شما می­توانید مقدار بیشتری از شکر را درون آب حل نمایید؛

نبات خانگی خوش رنگ

حال اگر دوباره آب به دمای معمولی برگردد و یا اینکه آب خنک شود 20 گرم شکر اضافی موجود در محلول به بلور تشکیل می‌شود و این گونه فرآیند تشکیل نبات انجام می‌شود.

تفاوت نبات خانگی و بازاری

چنانچه در این مقاله با فرایند طرز تهیه نبات خانگی آشنا شدید، مشاهده کردید که تمام مواد مورد استفاده در تهیه نبات خانگی، طبیعی می­‌باشد، اما در نبات بازاری برای سرعت بخشیدن به روند تشکیل کریستال و خوش رنگ کردن نبات ­ها از ترکیبات گوناگون شیمیایی استفاده می‌­کنند.

خواص نبات:

چنانچه پیشتر بیان کردیم نبات جزء ضروری و جدا نشدنی هر آشپزخانه‌ای هست و وجود آن در هر آشپزخانه‌­ای لازم و ضروری است چرا که در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر و کارساز است، در ادامه خواص نبات خانگی را به صورت خلاصه بیان خواهیم کرد:

نبات طبعی گرم دارد از اینرو برای سردی بسیار بسیار مناسب است.

  • ضد نفخ است.
  • جهت درمان دل درد موثر است.
  • درمان مشکلات گوارشی.
  • درمان تکرر ادرار.
  • رفع بلغم.
  • درمان اسهال.
  • افزایش انرژی و نشاط.
  • کاهش خستگی و خواب آلودگی.
  • رفع ترش کردن معده.
  • تقویت حافظه.

تمام مواد مورد استفاده در تهیه نبات خانگی، طبیعی می­‌باشد، اما در نبات بازاری برای سرعت بخشیدن به روند تشکیل کریستال و خوش رنگ کردن نبات ­ها از ترکیبات گوناگون شیمیایی استفاده می‌­کنند.

خواص نبات خانگی عبارت است از: ضد نفخ، درمان دل درد، درمان تکرر ادرار، رفع بلغم، درمان اسهال، رفع ترش کردن معده و …

اگر بخواهیم با زبان ساده مراحل تشکیل نبات را بیان کنیم چنین است؛ فرض کنید به عنوان نمونه یک لیوان آب در دمای معمولی توان حل کردن 50 گرم شکر را دارد، حال اگر بیایید و آب را داغ کنیم شما می­توانید 60 تا 70 گرم شکر را در آب داغ حل نمایید، یعنی با جوشاندن آب شما می­توانید مقدار بیشتری از شکر را درون آب حل نمایید؛حال اگر دوباره آب به دمای معمولی برگردد و یا اینکه آب خنک شود 20 گرم شکر اضافی موجود در محلول به بلور تشکیل می‌شود و این گونه فرآیند تشکیل نبات انجام می‌شود.

مواد لازم جهت تهیه نبات خانگی عبارت است از: آب، شکر، رنگ خوراکی طبیعی در صورت تمایل و طعم دهنده طبیعی در صورت تمایل.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا