گل سیاه دانه

خواص و فواید سیاه دانه

خواص سیاه دانه بسیار زیاد است و در طب سنتی همواره برای درمان انواع بیماری­ها مورد استفاده قرار می­گیرد.

در ادامه قصد داریم به گوشه‌ای از خواص و فواید سیاه دانه اشاره کنیم.

فواید سیاه دانه

سیاه دانه

 سیاه دانه نام های دیگر از جمله : سرنیچ سیاه، ، کمون اسود، سیاه تخمه، شونیز، شونوز، سنوخ سیاه و کمون هندی دارد.

در زبان کُردی به آن سیاله، سیاوله و سیاسونی(جافی) گفته می شود.

این دانه در واقع متعلق به جنوب غربی آسیا می‌باشد و از قدیم به عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل مورد استفاده قرار می‌­گرفته است، در ایران نیز سیاه دانه کشت می‌شود؛ اراک و اصفهان دو نمونه از شهرهایی است که کشت سیاه دانه در آن به فراوانی انجام می‌گیرد.

گل سیاه دانه

سیاه‌دانه از روزگار گذشته تا به امروز به شکل‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گرفته است که  از آن جمله می‌توان به «عصاره، روغن، دانه و…»  اشاره کرد.

خواص سیاه دانه

سیاه دانه به عنوان نوعی داروی گیاهی برای کمک به درمان برخی بیماری‌ها همواره پیشنهاد شده است.

  • تقویت سیستم ایمنی

سیاه دانه دارای آهن و پتاسیم فراوانی است و از این رو جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مفید می‌باشد.

  • رفع مسمومیت

یکی از خواص سیاه دانه رفع انواع مسمومیت است؛ سیاه دانه جهت رفع مسمومیت خونی و نابودی سموم در کبد بسیار مورد استفاده قرار می‌­گیرد.

  • ضد سرطان

سیاه دانه به دلیل داشتن اسیدهای چرب فراوان تبدیل به ماده‌ای ضد سرطان شده است.

  • درمان زخم معده

سیاه دانه در درمان زخم معده و بهبود عفونت‌ها بسیار موثر است.

  • افزایش شیر مادران

مصرف منظم سیاه دانه براب خانم‌های سرد مزاج که شیرشان برای نوزاد کم است بسیار توصیه می­شود.

  • رفع یبوست

سیاه دانه در جهت برطرف کردن یبوست بسیار تأثیرگذار است.

سیاه دانه

  • کاهش نفخ

سیاه دانه از آنجا که طبیعتی گرم دارد برای  کاهش نفخ معده و دفع گازهای معده فوق العاده است.

  • تنظیم دوران قاعدگی

سیاه دانه هورمون‌های زنانگی را فعال می‌کند و زمان دوران قاعدگی را منظم می‌گرداند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا