خواص و فواید پسته

پسته یکی از بهترین و پر خاصیتترین مغز دانههای موجود است. خوشمزگی و خاصیت فراوان پسته سبب شده است که این مغز دانه جزء جداییناپذیر آجیل قرار گیرد.
جالب است بدانید آشنایی انسان با پسته به 6000 سال پیش از میلاد برمیگردد، و این مغز دانه بیشتر در ایران، عراق و سوریه کشت میشده است.
انواع پسته
در کل چهار نوع پسته در ایران وجود دارد: پسته اکبری، پسته کلهقوچی، پسته احمد آقایی و پسته فندقی.
خواص و فواید پسته
- خوردن پسته معده را تقویت میکند.
- مصرف پسته باعث آرامش قلب و اعصاب میشود.
- پسته، نیروی جنسی را تقویت میکند.
- برای درمان اسهال، پسته مفید است.
- پسته ذهن را تقویت میکند.
- خوردن پسته باعث آرام شدن سرفه میشود.
- پسته دارای آهن است و برای رفع کم خونی بسیار مفید است.
خواص دارویی پسته
تقویت سیستم ایمنی:
پسته سرشار از ویتامین b6 هست؛ از این رو برای تقویت سیتم ایمنی بسیار مفید میباشد.
سلامت قلب:
پسته یک منبع غنی از اسید آمینه میباشد که جهت جلوگیری از تشکیل لخته های خونی بسیار مفید است.
آنتی اکسیدان:
پسته سرشار از آنتی اکسیدان است، عملکرد آنتی اکسیدان موجود در پسته باعث خنثی سازی، رادیکالهای آزاد در متابولیسم سلولی می شود. در غیر این صورت، این رادیکال ها سبب بروز بیماری های سرطانی و قلبی می شود.
بهبود هضم غذا:
از آنجا که پسته دارای فیبر میباشد جهت بهبود عملکرد سیستم گوارش بسیار مفید است.
جذب آهن:
پسته دارای مقدار زیادی مس است که این ماده جهت جذب آهن به بدن کمک میکند، و از این رو برای مبارزه با بیماریهایی مانند کم خونی بسیار مهم میباشد.
تقویت قوای جنسی:
مصرف پسته به طور روزانه برای تقویت قوای جنسی بسیار مهم و ضروری میباشد و به راحتی اختلالات نعوظ در مردان را درمان میکند.
کنترل دیابت:
پسته جهت تعادل سطح قندخون و فشار خون بسیار موثر است؛ نکته جالب اینکه پسته چون دارای آنتی اکسیدان است جهت کاهش فرایند گلیکاسیون ( قندی شدن) و کنترل دیابت بسیار موثر است.
ضد التهاب:
وچود ویتامین E در پسته جهت کاهش التهاب بسیار مفید است.
سلامت مو:
از آنجا که پسته حاوی مقدار زیادی بیوتین است جهت سلامتی و جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است.
سلامت پوست:
چنانچه پیشتر گفته شد پسته حاوی ویتامین E می باشد، وجود این ویتامین در پسته آن را تبدیل به خوراکی کرده است که جهت حفظ سلامت پوست و شادابی آن بسیار موثر میباشد.
مدیریت وزن:
پسته حاوی پروتئین زیاد کالری کم میباشد؛ از این رو اگر به دنبال یک انتخاب عالی برای رژیم غذایی خود می گردید پسته بهترین گزینه است.
کاهش خطر ابتلا به عفونت:
وجود انواع ویتامین های A ، E، در پسته جهت جلوگیری از عفونت و کاهش آن بسیار موثر است.
مضرات پسته
- پسته از نظر طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است، بنابراین برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
- خوردن پسته برای افرادی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند توصیه نمیشود.
- مصرف پسته برای کسانی که بیماری نقرس و ناراحتی کلیه دارند مضر است.
- خوردن زیاد پسته باعث گرمی بدن و زدن کهیر و دانه های پوستی می شود.
نکته پایانی:
اگر به دنبال پسته تازه و سالم میگردید حتما به فروشگاه روشنا سر بزنید.