خواص بادام زمینی

خواص بادام زمینی بسیار بسیار فراوان است. ارزش غذایی و خواص بادام زمینی را تنها می توان با گردو و بادام مقایسه کرد. بادام زمینی منبع فراوانی از منگنز، نیاسین و… است.
در این مقاله قصد داریم تا به خواص بادام زمینی به طور مفصل اشاره کنیم.
بادام زمینی
بادام زمینی یکی از مغزهای خوشمزه و پر خاصیت است، نام علمی این گیاه Arachis hypogea است که البته با نام های دیگری از جمله پسته شامی، بادام خاکی و همچنین بادام کوهی شناخته می شود. در بسیاری از نقاط ایالات متحده مردم بادام زمینی را به صورت سرخ شده و شور مصرف می کنند، بسیاری از مردم از کره ی بادام زمینی در آشپزی استفاده می کنند.
روغن بادام زمینی، آرد و پروتئین محصولاتی است که از بادام زمینی تولید می شود که می توان از آنها در انواع غذاها، کیک ها و سس ها استفاده کرد.
ارزش غذایی بادام زمینی
اگر به دنبال غذایی می گردید که دارای کربوهیدرات کم اما سرشار از مواد مغذی باشد، بی درنگ سراغ بادام زمینی بروید. بادام زمینی سرشار از پروتئین، نیاسین، فولات، منگنز، فسفر، منیزیم، ویتامین ایی و تیامین است.
ارزش غذایی در هر 100 گرم
- 567 کالری
- 49 گرم چربی کامل
- 26 گرم پروتئین
- 705 میلی گرم پتاسیم
- 18 میلی گرم سدیم
خواص بادام زمینی
کاهش وزن
بادام زمینی از آنجا که دارای کربوهیدرات کم و پروتئین بالا است یکی از بهترین خوراکی ها جهت کاهش وزن و لاغری می باشد. کسانی که از بادام زمینی در رژیم غذایی خود حداقل دو بار در هفته استفاده می کنند، احتمال چاقی کمتری نسبت به دیگران دارند.
نتایج یک تحقیق در آمریکا نشان می دهد زنانی که در رژیم غذایی خود از بادام زمینی استفاده می کنند در مدت زمان 6 ماه حدود 3 کیلوگرم وزن کم کرده اند. از این رو بسیاری خوردن بادام زمینی را جهت کاهش وزن و یا تثبیت آن پیشنهاد می دهند.
بیماری های قلبی عروقی
بادام زمینی با تولید نیتریک اکسید در بدن از بروز هر نوع قارچ و ویروسی جلوگیری می کند و نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی دارد، همچنین وجود رسوراترول در بادام زمینی که به عنوان آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود به کاهش بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.
سلامت پوست با بادام زمینی
اگر به دنبال داشتن پوستی شاداب و جوان هستید بادام زمینی مصرف کنید. بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی از منیزیم، ویتامین c، اسدهای چرب است و همچنین باعث افزایش تولید کلاژن پوست می شود و خسارت ناشی از رادیکال های آزاد در پوست را درمان می کند و چین و چروک های آن را ازبین می برد.
سلامت استخوان
وجود آهن و کلسیم فراوان در بادام زمینی یکی از مواردی است که به بهبود وضعیت استخوان های شما کمک می کند. وجود این دو عنصر در بادام زمینی نقش مهمی در انتقال اکسیژن به خون نیز ایفا می کنند که جهت داشتن استخوان های سالم و قوی بسیار موثر است.
جلوگیری از آلزایمر
وجود ویتامین ب3 در بادام زمینی نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر برعهده دارد. کسانی که در وعده های خوراکی خود از ویتامین ب3 استفاده می کنند، از اختلالات مربوط به حافظه کمتری رنج می برند. وجود نیاسین یا همان ویتامین ب3 در درمان آلزایمر تا 70 درصد موثر است.
بادام زمینی و سرطان
یکی از خواص بادام زمینی کاهش خطر ابتلا به سرطان است. وجود فیتواسترول در بادام زمینی کمک شایانی به جلوگیری از سرطان دارد. یک پژوهش در ایالات متحده نشان داده است مردان و زنانی که به طور منظم حداقل 2بار در هفته بادام زمینی می خورند، به ترتیب 27 و58 درصد کمتر دچار سرطان روده بزرگ شده اند.
بادام زمینی و قند خون
بادام زمینی به خاطر داشتن منگنز، سوخت و ساز چربی ها و کربوهیدرات ها را افزایش می دهد؛ از این رو سبب درمان و بهبود قند خون و دیابت می شود.
درمان سرماخوردگی
بادام زمینی به خاطر داشتن ویتامین c جهت درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مهم است، همچنین وجود این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
درمان کبد چرب
مصرف منظم بادام زمینی سبب پاکسازی کبد می شود و بیماری های ناشی از کبد چرب را از بین می برد.
درمان یبوست
وجود فیبر فراوان در بادام زمینی باعث افزایش حرکات روده می شود و از این جهت برای درمان یبوست بسیار مهم می باشد.
درمان افسردگی
یکی از خواص دیگر بادام زمینی درمان افسردگی است، وجود تریپتوفان باعث افزایش سروتن خون می شود که این مسأله کمک شایانی به درمان افسردگی می کند.
تقویت طحال و ریه
مرف منظم بادام زمینی باعث افزایش سطح کلسترول خوب خون می شود و از این جهت باعث عملکرد بهتر ریه و طحال می شود.
بدنسازی
از آنجا که بادام زمینی سرشار از مواد مغذی، انواع ویتامین ها و همچنین مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشد، به عنوان یکی از بهترین منابع تأمین انرژی برای ورزشکاران و بدنسازان در نظر گرفته می شود.
درمان آکنه و جوش صورت
وجود ویتامین ای، روی و منیزیم در بادام زمینی باعث شده است که در درمان آکنه و جوش صورت مورد استفاده قرار بگیرد.
درمان سنگ کیسه صفرا
مصرف بادام زمینی جهت درمان سنگ کیسه صفرا و سایر بیماری های مربوط به صفرا بسیار بسیار موثر است.
نکات مهم در مصرف بادام زمینی
- برخی از افراد نسبت به خوردن بادام زمینی آلرژی دارند. نشانه های حساسیت شامل خارش پوست، آبریزش بینی، تهوع، اسهال، سوزش زبان، تنگی نفس، گلودرد و درد شکمی می باشد، در ورت داشتن هر کدام از این نشانه ها سریعا به دکتر مراجعه بفرمایید.
- آلودگی بادام زمینی گاهی می تواند سبب تولید مواد سمی در بدن شود؛ از نشانه های آن تغییر رنگ چشم و از دست دادن اشتها می باشد.
- وجود فیتیک اسید در بادام زمینی ممکن است باعث اختلال در جذب آهن و زینک از دستگاه گوارش شود.
- مصرف بادام زمینی برای افرادی که از گوشت در رژیم غذایی خود استفاده می کنند چندان مشکلی ایجاد نمی کند.
اگر به دنبال بادام زمینی تازه و مطمئن می گردید، می توانید جهت سفارش به فروشگاه روشنا مراجعه کنید.