خواص و فواید سیاه دانه

خواص سیاه دانه بسیار زیاد است و در طب سنتی همواره برای درمان انواع بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامه قصد داریم به گوشهای از خواص و فواید سیاه دانه اشاره کنیم.
سیاه دانه
سیاه دانه نام های دیگر از جمله : سرنیچ سیاه، ، کمون اسود، سیاه تخمه، شونیز، شونوز، سنوخ سیاه و کمون هندی دارد.
در زبان کُردی به آن سیاله، سیاوله و سیاسونی(جافی) گفته می شود.
این دانه در واقع متعلق به جنوب غربی آسیا میباشد و از قدیم به عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل مورد استفاده قرار میگرفته است، در ایران نیز سیاه دانه کشت میشود؛ اراک و اصفهان دو نمونه از شهرهایی است که کشت سیاه دانه در آن به فراوانی انجام میگیرد.
سیاهدانه از روزگار گذشته تا به امروز به شکلهای گوناگون مورد استفاده قرار میگرفته است که از آن جمله میتوان به «عصاره، روغن، دانه و…» اشاره کرد.
خواص سیاه دانه
سیاه دانه به عنوان نوعی داروی گیاهی برای کمک به درمان برخی بیماریها همواره پیشنهاد شده است.
- تقویت سیستم ایمنی
سیاه دانه دارای آهن و پتاسیم فراوانی است و از این رو جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مفید میباشد.
- رفع مسمومیت
یکی از خواص سیاه دانه رفع انواع مسمومیت است؛ سیاه دانه جهت رفع مسمومیت خونی و نابودی سموم در کبد بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
- ضد سرطان
سیاه دانه به دلیل داشتن اسیدهای چرب فراوان تبدیل به مادهای ضد سرطان شده است.
- درمان زخم معده
سیاه دانه در درمان زخم معده و بهبود عفونتها بسیار موثر است.
- افزایش شیر مادران
مصرف منظم سیاه دانه براب خانمهای سرد مزاج که شیرشان برای نوزاد کم است بسیار توصیه میشود.
- رفع یبوست
سیاه دانه در جهت برطرف کردن یبوست بسیار تأثیرگذار است.
- کاهش نفخ
سیاه دانه از آنجا که طبیعتی گرم دارد برای کاهش نفخ معده و دفع گازهای معده فوق العاده است.
- تنظیم دوران قاعدگی
سیاه دانه هورمونهای زنانگی را فعال میکند و زمان دوران قاعدگی را منظم میگرداند.