“میوه خشک” خوب یا بد؟ خواص میوه خشک و مضرات میوه خشک

اطلاعات مربوط به میوه خشک بسیار متناقض است.
برخی می گویند که میوه خشک یک میان وعده مغذی و سالم است، در حالی که دیگران ادعا می کنند که از آب نبات بهتر نیست.
این مقاله مفصل و کاملی است در مورد میوه خشک، خواص میوه خشک و مضرات میوه خشک و همچنین تأثیر میوه خشک بر سلامتی بدن.
میوه خشک چیست؟
میوه خشک میوه ای است که تقریباً تمام محتوای آب آن از طریق انواع روش های خشک کردن میوه از بین رفته است.
در طی این فرآیند میوه جمع می شود و یک میوه خشک کوچک و پرانرژی باقی می ماند .
کشمش رایج ترین نوع میوه خشک است و پس از آن خرما ، آلو خشک ، انجیر و زردآلو قرار دارد.
انواع دیگری از میوه های خشک نیز در دسترس هستند ، گاهی اوقات به شکل شیرینی (روکش شده با شکر)، مانند انبه ، آناناس ، موز و سیب .
میوه های خشک را می توان برای مدت طولانی تری نسبت به میوه های تازه حفظ کرد و می تواند یک میان وعده مفید باشد، چرا که خواص میوه خشک بسیار زیاد است و بسیار پرکاربرد؛ به ویژه در سفرهای طولانی که یخچال وجود ندارد.
میوه خشک سرشار از عناصر ریز مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان است.
میوه خشک بسیار مقوی است.
یک تکه میوه خشک تقریباً خواصی به اندازه خواص میوه تازه را دارد اما در بسته بندی بسیار کوچکتر غلیظ شده است.
از نظر وزن ، میوه های خشک تا 3.5 برابر فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر از میوه های تازه دارند.
بنابراین ، یک وعده میوه خشک، می تواند درصد زیادی از میزان توصیه شده روزانه ویتامین ها و مواد معدنی بدن شما را تأمین کند.
با این حال، چند استثنا وجود دارد. به عنوان مثال ، مقدار ویتامین C هنگام خشک شدن میوه به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
خواص میوه خشک بسیار زیاد است، به طور کلی میوه خشک حاوی مقدار زیادی فیبر است و منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها ، به ویژه پلی فنول ها است .
آنتی اکسیدان های پلی فنول با فواید سلامتی مانند بهبود جریان خون ، سلامت بهتر دستگاه گوارش ، کاهش آسیب اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در ارتباط هستند.
خواص میوه خشک و مضرات میوه خشک
چندین مطالعه نشان داده است که افرادی که میوه خشک مصرف می کنند ، در مقایسه با افرادی که میوه خشک مصرف نمی کنند، وزن کمتری دارند و مواد مغذی بیشتری مصرف می کنند.
با این حال ، این مطالعات ماهیتی مشاهده ای داشتند.
میوه خشک همچنین منبع بسیار خوبی از ترکیبات گیاهی از جمله آنتی اکسیدان های قدرتمند است.
کشمش
کشمش ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد
کشمش انگور خشک شده است.
کشمش سرشار از فیبر ، پتاسیم و ترکیبات مختلف گیاهی هستند.
آنها دارای مقدار شاخص گلیسمی پایین و متوسط و شاخص انسولین کم هستند.
این بدان معنی است که کشمش بعد از غذا نباید باعث افزایش قابل توجه قند خون یا سطح انسولین شود.
مطالعات نشان می دهد که خوردن کشمش ممکن است:
- باعث کاهش فشار خون.
- کنترل قند خون را بهبود ببخشد.
- نشان های التهابی و کلسترول خون را کاهش دهد.
- منجر به افزایش احساس سیری شود.
آلو خشک خواص
آلو خشک ملین طبیعی است و ممکن است به بمبارزه با بیماری ها کمک کند.
آلو خشک بسیار مغذی است ، سرشار از فیبر ، پتاسیم ، بتاکاروتن ویتامین A و ویتامین K است.
میوه خشک آلو به عنوان معروفترین ملین طبیعی شناخته میشوند.
این امر به دلیل محتوای زیاد فیبر و الکل قندی به نام سوربیتول است که به طور طبیعی در برخی میوه ها یافت می شود.
نشان داده شده است که خوردن میوه خشک آلو باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و دفع آن میشود. آلو خشک حتی در مقایسه با پسیلیوم ، که یکی دیگر از داروهای رایج است ، در رفع یبوست موثرتر است .
به عنوان یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها ، آلو خشک می تواند از اکسیداسیون کلسترول LDL جلوگیری کرده و به جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان کمک کند.
از خواص دیکر میوه خشک آلو می توان گفت که آلو خشک همچنین سرشار از ماده معدنی به نام بور است که می تواند به مبارزه با پوکی استخوان کمک کند.
علاوه براین آلو خشک بسیار سیر کننده است.
خرما
خرما برای بارداری سودمند است ، و به جلوگیری از چندین بیماری کمک میکند.
خرما فوق العاده شیرین است. آنها منبع خوبی از فیبر ، پتاسیم ، آهن و چندین ترکیب گیاهی هستند.
از بین میوه های خشک ، خرما یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان ها هستند که به کاهش آسیب اکسیداتیو در بدن کمک می کنند .
خرما دارای شاخص گلیسمی پایین است ، به این معنی که خوردن آنها نباید باعث افزایش عمده قند خون شود.
همچنین مصرف خرما در رابطه با زنان باردار و زایمان مورد مطالعه قرار گرفته است.
خوردن خرما به طور منظم در طول چند هفته آخر بارداری ممکن است به گشاد شدن دهانه رحم کمک کند.
از خواص میوه خشک می توان گفت که میوه خشک سرشار از قند و کالری طبیعی است.
میوه ها حاوی مقادیر قابل توجهی قند طبیعی هستند.
از آنجا که آب از میوه های خشک شده حذف شده است ، این باعث می شود تمام قند و کالری در یک بسته بسیار کوچکتر متمرکز شود.
به همین دلیل ، میوه خشک بسیار کالری و قند دارند ، از جمله گلوکز و فروکتوز.
در زیر چند نمونه از محتوای قند طبیعی میوه های خشک آورده میشود:
- کشمش 59٪
- خرما 64–66٪
- آلو خشک 38٪
- زردآلو 53٪
- انجیر 48٪
حدود 22–51٪ از این مقدار قند ، فروکتوز است. خوردن مقدار زیادی فروکتوز ممکن است اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد. این شامل افزایش خطر افزایش وزن ، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی می شود.
بخش کوچکی از 1 گرم کشمش حاوی 84 کالری است که تقریباً منحصراً از قند تأمین می شود.
مضرات میوه خشک
از آنجا که میوه های خشک شیرین و دارای انرژی زیادی هستند ، خوردن مقادیر زیاد به طور هم زمان آسان است ، که می تواند منجر به مصرف بیش از حد قند و کالری شود.
از خوردن میوه های خشک که با شکر اضافه شده اند پرهیز کنید.
برای شیرین و جذابتر کردن برخی میوه های خشک ، آنها را قبل از خشک شدن با شکر اضافه شده یا شربت می پوشانند.
از میوه های خشک شده با شکر اضافه شده به عنوان میوه “شیرین” نیز یاد می شود.
ثابت شده است که قند اضافه شده اثرات مضر بر سلامتی دارد ، خطر چاقی ، بیماری های قلبی و حتی سرطان را افزایش می دهد.
برای جلوگیری از میوه های خشک که حاوی شکر اضافه شده است ، خواندن مواد تشکیل دهنده و اطلاعات تغذیه ای موجود در بسته بندی بسیار مهم است.
از دیگر مضرات میوه خشک میتوان به این نکته اشاره کرد که برای حفظ رنگ برخی میوه های خشک سولفیت اضافه می شود که ممکن است در افراد حساس، اثرات بدی ایجاد کند. میوه های خشکی که به طور نامناسب ذخیره و نگهداری می شوند نیز ممکن است به قارچ ها و سموم آلوده شوند.
کلام پایانی:
چنانچه قصد خرید میوه خشک تازه و با کیفیت دارید و می خواهید که از خواص میوه خشک بهره مند شوید و از مضرات میوه خشک در امان باشید، حتما به فروشگاه روشنا سر بزنید.