خشک کردن میوه

میوه خشک و طرز تهیه میوه خشک

آشنایی با طرز تهیه میوه خشک یکی از بهترین نکات برای نگهداری از خرابی میوه و همچنین نگهداری از طعم میوه است. حتی می توان به راحتی ادعا کرد خشک شده بسیاری از میوه ها نسبت به نوع تازه همان میوه طعم بهتر و دلنشین تری را دارد.

روش خشک کردن میوه

جدا از این موارد خشک کردن میوه باعث می شود که شما میوه هایی را که دوست دارید به راحتی برای تمام فصول سال در خانه داشته باشید و از خوردن آنها لذت ببرید.

چه میوه هایی را می توان خشک کرد؟

اگر بخواهیم خلاصه و مفید این پرسش را پاسخ دهیم این است که تمام میوه ها را می توان به راحتی خشک کرد؛ از سیب و موز کیوی گرفته تا هلو و گلابی و خرمالو و…

خشک کردن میوه و خوش رنگ ماندن آنها

برای خشک کردن میوه و داشتن میوه های خوش رنگ، در ابتدا باید کارهایی را انجام دهید که در ادامه به صورت خلاصه طرز تهیه میوه خشک را بیان می کنیم.

اگر مایل هستید با طرز تهیه میوه خشک به طور کامل آشنا شوید نکات زیر را به طور کامل رعایت کنید.

میوه ها را با آب سرد بشویید و سپس آن را به آرامی خشک کنید.

میوه را داخل آب نمک قرار دهید. محلول آب نمک تهیه کنید 6 قاشق غذاخوری نمک را در 5/3 لیتر آب حل کنید و میوه ها را در آن قرار دهید.

بر روی برش های سیب کمی آبلیمو بزنید؛ این کار از سیاه شدن سیب جلوگیری می کند.

سیب و هلو را می توان در آب یخ قرار داد.

برش های آناناس را ابتدا با آب گرم و آبلیمو مخلوط کنید.

آلبالو، هلو و توت را با 1 بسته ژلاتین گیاهی و 1 استکان آب و نیم استکان شکر مخلوط کنید و برای مدتی میوه ها را داخل آن قرار دهید.

میوه خشک

روش های خشک کردن میوه

به طور کل روش های خشک کردن میوه 2 نوع است: روش خشک کردن میوه به صورت طبیعی و به وسیله دستگاه.

روش طبیعی خشک کردن میوه

ابتدا بدانید که در روش خشک کردن طبیعی میوه شما احتیاج به چند روز آفتاب مداوم دارید؛ بنابراین از سایت های پیش بینی هواشناسی چند روز را انتخاب کنید که آسمان صاف و آفتابی باشد.

خشک کردن طبیعی میوه

در ابتدا صفحه ای توری شکل انتخاب کنید و آن را بر روی دو آجر قرار دهید؛ میوه های خود را با فاصله بر روی توری بگذارید. تمام این کارها یعنی گذاشتن آجر زیر توری و با فاصله چیدن قطعات میوه، برای عبور جریان هوا در لابلای آنهاست.

هر از چند ساعتی برش های میوه را زیر و رو کنید تا میوه ها به طور یکدست در برابر گرمای آفتاب قرا گیرند.

هر از گاهی میوه ها را امتحان کنید تا میوه های خشک شده را جمع آوری کنید.

خشک کردن میوه با دستگاه

اگر می خواهید میوه های خود را با دستگاه خشک کنید موارد زیر را مطالعه بفرمایید.

خشک کردن میوه با میوه خشک کن

یکی از بهترین روش ها برای خشک کردن میوه، استفاده از دستگاه میوه خشک کن است.

استفاده از دستگاه میوه خشک کن سبب می شود که میوه ها به آهستگی و به طور یکنواخت خشک شوند.

البته بسته به نوع دستگاه شما و میوه مورد نظر شما، زمان خشک شدن میوه متفاوت خواهد بود اما به طور تقریبی حدود 24 ساعت زمان لازم است تا میوه شما به شکل مطلوب خشک شود.

روش کار با دستگاه نیز بسیار ساده است؛ میوه ها را به تکه های هم اندازه برش دهید، آنها را با رعایت فاصله درون خشک کن بچینید و دستگاه را روشن بفرمایید. به همین سادگی!

هر از گاهی به میوه ها سر بزنید تا از خشک بودن و ترد بودن آنها مطمئن شود و آنها را جمع آوری کنید.

خشک کردن میوه با فر

یکی دیگر از روش های تهیه میوه خشک،خشک کردن میوه با فر است. این روش کمی سخت تر از خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن است اما با روشی که در ادامه می خوانید به میوه خشک مطلوب خواهید رسید.

ابتدا میوه ها را با آب سرد شسته و آنها را در اندازه های یکسان برش دهید ( مراقب باشید قسمت های معیوب آن را حتما جدا کنید).

برای خوش رنگ ماندن میوه ها آنها را به مدت ده دقیقه درون محلول آبلیمو و آب قرار دهید.

دمای فر را بسته به ضخامت میوه بین 54 تا 71 درجه سانتیگراد قرار دهید.

سینی فر با کاغذ مومی بپوشانید و برش های میوه را با رعایت فاصله بر روی آن بچینید.

هر دو ساعت سینی فر خود را بچرخانید.

زمانی که میوه خشک حالت منعطف به خود گرفت، آماده بیرون آوردن از فر است.

زمان لازم جهت خشک کردن میوه با فر

  • هلو:             6 ساعت
  • گلابی:           6 ساعت
  • آلو:              6 ساعت
  • سیب:           6 ساعت
  • مرکبات:        10 ساعت
  • گیلاس:        12 ساعت 
  • توت فرنگی:   12 ساعت

شرایط نگهداری و استفاده از میوه خشک

برای نگهداری بهتر میوه های خشک آنها را در کیسه های پارچه ای بگذارید و درون یخچال نگهداری کنید.

همچنین می توانید در ظروف سربسته در جایی خنک از آنها نگهداری کنید.

میوه های خشک شده بین 9 تا 12 ماه قابل استفاده هستند.

طرز خشک کردن میوه

میوه  خشک شده را هم می توان تنها استفاده کرد و هم درون غذا.

معمولا میوه  خشک شده حاوی مقداری دی اکسید گوگرد است که جهت حفظ رنگ، طعم و شکل میوه مورد استفاده قرار می گیرد.

بعضی از میوه خشک شده را می توان دوباره در آب خیس کرد و سپس از آن استفاده کرد؛ مانند سیب، زردآلو، هلو، آلو، و گلابی.

در پایان اگر به دنبال میوه  خشک تازه و مرغوب هستید حتما به فروشگاه روشنا سر بزنید.

 

۳ دیدگاه دربارهٔ «میوه خشک و طرز تهیه میوه خشک»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا