نخودچی

طرز تهیه نخودچی

نخودچی، نخود بو داده یا نخود برشته یکی از بهترین و لذت بخش‌ترین تنقلاتی است که در منزل می توان به راحتی تهیه کرد.

 نخودچی دارای خواص و فواید بسیار زیاد برای سلامت بدن و پوست و مو می‌باشد؛ برای اطلاع از خواص کامل نخودچی می‌توانید به اینجا سر بزنید.

هرچند نخود در برخی از غذاهای ایرانی استفاده می شود اما به دلیل کاربرد اندک این دانه در غذاهای ایرانی توصیه می‌‌شود حتما استفاده از نخودچی یا نخود برشته را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

نخودچی

نخودچی، نخود بو داده و نخود برشته شکل‌های مختلف نخود فرآوری شده است که با انواع ادویه و نمک مزه‌دار می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لازم است بدانید که تهیه نخود برشته در منزل با نخودچی متفاوت است.

در این نوشتار قصد داریم طرز تهیه نخود برشته و همچنین طرز تهیه نخودچی را به اشتراک بگذاریم.

طرز تهیه نخود برشته خانگی

جهت درست کردن نخود برشته:

  •  ابتدا نخودهای سالم و تقریبا هم­ اندازه را جدا کنید.
  • بعد از شستن و تمیز کردن نخودها، آنها را به مدت 24 ساعت درون آب قرار دهید تا هم ترد شوند و هم نفخشان از بین برود (هر از چند ساعت آب نخودها را عوض کنید).

نخود برشته

  • بعد از 24 ساعت آب نخودها را دور بریزید و پوست نازک روی نخودها را جدا کنید.
  • برای تهیه نخود برشته، لازم است نخودهای جدا شده از پوست را درون ظرفی قرار دهید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید.

قرار نیست در این مرحله نخود شما کاملا پخته گردد، همین که تا اندازه‌ای از حالت سفتی خارج شود کافی است.

نخودچی خانگی

  • فر را روشن نمایید و دمای آن را بر روی دمای 200 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید. کاغذ روغنی را درون سینی فر قرار دهید و نخودها را روی آن با رعایت فاصله بریزید.

 

  • بعد از گذشت 15 دقیقه نخودهای برشته را زیر و رو کنید و دوباره 15 دقیقه دیگر درون فر قرار دهید.
  • اکنون نخود برشته شما تقریبا آماده است؛ فقط لازم است مقداری نمک، فلفل، و یا هر ادویه دیگری که باب میل شماست را انتخاب نمایید و روی نخودهای برشته بریزید و نوش جان نمایید.

طرز تهیه نخودچی

 

  •  ابتدا نخودهای سالم و متناسب را جدا کرده و درون آب جوش می ریزید تا به طور کامل پخته گردد.
  •  پس از آبکش کردن  نخودها، پوست آن را جدا کنید.
  • سپس آنها را با ادویه دلخواه طعم‌دار کنید.
  • و در آخر آنها را تفت دهید.

نخود بو داده

البته شایان ذکر است که تهیه نخودچی در خانه همانند نمونه­های صنعتی آن نمی­شود؛ چرا که در نخودچی تولید شده در کارخانه با استفاده از تجهیزات خاص انجام می­گیرد، بنابراین بسیار تردتر از نمونه­های خانگی آن است.

به طور کلی طرز تهیه نخودچی در چند مرحله کلی صورت می گیرد که شامل:

  • جداسازی نخودهای مناسب برای تهیه نخودچی بر اساس تمیزی، سالمی و اندازه
  • خیساندن نخودها
  • استراحت دادن به نخودها
  • جوشاندن نخودها
  • استراحت دادن
  • پوست کردن
  • برشته کردن یا تف دادن نخودها و تولید نخودچی

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا